26 °C Antwerpen, BE
woensdag 16 september 2020
26 °C Antwerpen, BE
woensdag 16 september 2020

Stefaan Degand over schuldgevoel na dood Julie: “Had ik de ambulance eerder moeten bellen?”

Stefaan Degand
Foto: VRT

Vanavond kan je op Eén kijken naar een herhaling van ‘Die Huis’ met Stefaan Degand. Heb jij de aflevering bijna twee jaar geleden gemist? Dan krijg je vanavond een herkansing. Wil jij de emoties van Stefaan Degand nog eens herbeleven? Dan hou je je zakdoek best in de hand.

Voor het eerst praatte Stefaan op televisie over de dood van zijn vrouw Julie en hun ongeboren kind. Julie overleed in de zomer van vorig jaar aan een bacteriële hersenvliesontsteking. Ze is dan 31 jaar en 6 maanden zwanger van hun tweede kind. “Ik heb zitten roepen in haar gezicht dat ze moest vechten, maar ze heeft me niet gehoord. Op twee uur tijd heeft die bacterie alles kapot gemaakt.”

Van het ene moment op het andere is Stefaan de liefde van zijn leven kwijt. 12 jaar waren ze samen. “We hebben er alles uitgehaald wat erin zat. We hebben niks laten liggen. Ik was gek op haar. Zij was gek op mij. We waren gek op elkaar.”

Degand kampte ook met schuldgevoelens zo kort na de dood van Julie. “Had ik de ambulance eerder moeten bellen? Had ik meteen moeten ingrijpen?”

Die Huis’ met Stefaan Degand, vanavond om 21.15 uur op Eén.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today