17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Stephanie Planckaert over tienerzwangerschap: “ik raad het niemand aan”

Stephanie Planckaert over tienerzwangerschap: “ik raad het niemand aan”

Foto: VRT

Een klein leeftijdsverschil tussen moeder en haar kind, het lijkt mooi, het lijkt leuk, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Stephanie Planckaert is blij met de sterke band tussen haar en haar dochter Iluna, maar ze zou het niemand aanraden om zelf die keuze ook te maken.

“Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Zonder de komst van Iluna was ik waarschijnlijk naar school blijven gaan en zou ik verder studeren, maar op jonge leeftijd mama worden was mijn leerschool. Ik leerde dat ik zelf niet meer de belangrijkste persoon was. Maar ik raad het niet aan om op jonge leeftijd daarmee geconfronteerd te worden, maar ik heb geen spijt”, reageert ze in Story.

Stephanie zette haar studies stop en heeft haar kinderen nooit naar een crèche moeten sturen. Dat zorgde alleen maar voor een sterkere band tussen haar en haar kinderen. “Dat voelt ook niet als mezelf wegcijferen. Integendeel, ik zou tegen mezelf ingaan als ik niet bij mijn kinderen zou kunnen zijn. Nu Elara bijna zeven is en de oudsten hun plan trekken is het natuurlijk een ander verhaal. Ik ga niet meer aan een vierde kind beginnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today