12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Stephanie Planckaert: “Ze moest meer kleren aandoen”

Foto: VRT

Jongeren zijn de dag van vandaag erg kwetsbaar. Één opmerking en ze kunnen volledig uit hun lood geslagen zijn. Zo ook onlangs Iluna Planckaert.

Nadat ze verkleed naar school was gegaan als Olivia Newton-John, ter gelegenheid van Halloween, kreeg ze de opmerking van een leraar dat ze beter wat meer kleren kon aandoen zodat de jongens zich beter zouden kunnen concentreren.

“Ze is toen thuisgekomen en beginnen wenen, want dat had haar zo hard geraakt. Haar pijn was heel oprecht en ik voelde dat zelf tot in het diepste van mijn vezels. Dat raakte mij heel erg als vrouw, als mama en omdat Iluna zo gekwetst was”, zucht Stephanie in Dag Allemaal.

Maar een goed gesprek doet wonderen en Stephanie wist haar dochter weer op te beuren. Het was tenslotte niet Iluna die iets verkeerd had gedaan of gezegd.

Zo’n #MeToo-situatie, het is eerder vreemd voor Stephanie, alsook het onderwerp vrouwenrechten. En dat komt door het gezin waarin ze is opgegroeid. “Ik ben opgegroeid in een gezin met 2 broers, een welbespraakte vader en een mama die zich meer op de achtergrond hield. Daardoor heb ik altijd op m’n strepen moeten staan als ik gehoord wilde worden. Niet dat ik arrogant wil zijn of het voortouw wil nemen, maar ik wil mijn mening kunnen uiten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today