19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Stijn Meuris is boos!

Stijn Meuris
© VRT - Hendrik De smet

Stijn Meuris neemt een wel heel drastisch besluit. Na grote heibel over een voorstelling over De Grote Oorlog, besluit Meuris per direct een punt te zetten achter zijn schoolvoorstellingen.

Het voorval dateert van eerder deze week.  Toen Meuris tijdens zijn voorstelling opmerkte dat een leerling rustig op zijn gsm aan het tokkelen was, nam hij het toestel af en gooide het vervolgens door de zaal.   Een andere leerling voelde zich door Meuris belachelijk gemaakt toen hij alludeerde dat de jongen al een paar keer was blijven zitten. 

Het voorval hakt er diep in bij Stijn Meuris.  Hij besloot met onmiddellijke ingang te stoppen met schoolvoorstellingen.  “Ja dat van die iPhone was er over. Die heb ik door de zaal gegooid. Niet om hem stuk te smijten, hé. Wel om iets duidelijk te maken. Ik stond er alleen voor. Bijna niemand van de leerkrachten greep in toen die jongen me blééf uitlachen. Eén leerkrachte heeft het voorzichtig geprobeerd.”

Over het voorval met de andere leerling, zegt Meuris het volgende:  “Het was een grapje. Maar we hebben nu duidelijk een generatie die opgegroeid is met smileys en icoontjes om hun gevoelens duidelijk te maken. Droge humor herkennen ze niet meer. Tegen de bagger die ze nu spuiten op Facebook kan ik me niet verdedigen. Bij volwassenen heb ik geen problemen, maar aan schoolvoorstellingen begin ik niet meer.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today