17 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Strijd en stress in Mijn 2 Sterren Restaurant

Mijn 2 Sterren Restaurant
© Medialaan/VTM

Roel en Kürt tegen Marie en Andy. Stove in Leuven tegen The Pescetarian in Gent. Dat wordt de finalestrijd in 2 Sterren Restaurant. Een strijd die op dinsdag 5 juni 2018 losbarst.

Sergio Herman legt de lat hoger en wil dat elk restaurant een gloednieuw gerecht op de kaart zet. Dat gerecht moeten ze op basis van Sergio’s mondelinge instructies op het bord zien te krijgen. En dat is niet de enige verandering die de restaurants ondergaan. Tijd om de puntjes op de i te zetten dus, want slechts één duo wordt nu donderdag de winnaar van 2 Sterren Restaurant.

Marie en Andy kregen bij het bezoek van Sergio Herman en recensent Willem Asaert de meeste kritiek op hun amuse, de artisjok. Marie heeft dan ook een nieuwe, originele starter bedacht: een moestuintje van babygroenten. Op dat gloednieuwe bord hoort volgens Andy ook een gietertje én een kruiwagen te staan. Sergio Herman drijft de moeilijkheidsgraad nog op met een gloednieuw gerecht: groentenavarin. “Navawat?”, hoort Andy het in Keulen donderen. De sterrenchef loodst het duo als een speer door de blinde kooktest. En dat ondervinden Marie en Andy aan den lijve. Vlak voor de service stijgt de spanning nog meer wanneer Andy plots dringend wordt weggeroepen…

Ook Stove van Roel en Kürt krijgt een nieuw gerecht op de menukaart. “Langoustines à la nage”, kondigt Serigo aan. “Een gerecht dat in m’n vaders tijd ook bij ons op de kaart stond en jullie een extra dimensie zal geven.” Al hebben Roel en Kürt zo hun twijfels… “Wie gaat die 600 langoustines ’s ochtends pellen?”, klinkt het bezorgd. Wanneer Sergio ook hier het tempo tijdens de kooktest opdrijft, krijgt zelfs ervaren chef Roel een klein ‘stresske’. Toch neemt hij vlak voor de finale extra risico’s, door ook een ander gerecht op de kaart aan te passen.

En dan is het voor beide restaurants tijd om hun vernieuwde kaart uit te testen op het grote publiek. In een dubbele service. Kunnen de gasten de vernieuwingen smaken? En wie ligt enkele dagen voor de grote finale in pole position?

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today