-0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 maart 2023
-0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 maart 2023

Studentenhuis in de fik in Helden Van Hier: Brandweer Antwerpen

Helden Van Hier
© Medialaan/VTM

Brandweerzone Antwerpen waakt over de regio met het grootste risico op incidenten in heel het land. Maar liefst 700 brandweermannen en -vrouwen staan er in voor de veiligheid van ongeveer 600.000 inwoners, maar ook van veel kotstudenten want het moet niet gezegd dat Antwerpen een populaire studentenstad is.

In ‘Helden van Hier: Brandweer Antwerpen’ op donderdag 5 april, rukt de brandweerwagen uit voor een brand in een studentenhuis in een smal straatje vlakbij de Ossenmarkt. Dat is volledig aan het uitbranden en het vuur slaat over op de aanpalende woning. Al van ver is de rookpluim te zien, de vlammen zijn wel vier meter hoog. De grootste zorg van de brandweer is de zoektocht naar eventuele personen die nog binnen zijn. Alles wijst er immers op dat een bewoner van het eerste verdiep, waar de brand is ontstaan, zich nog in het pand zou bevinden.

Luitenant Hans De Bondt: “De vlammen kwamen uit het appartement tot in de trappenhal. De temperatuur was ook al ontzettend hoog en het appartement was volledig gevuld met zwarte, dikke, vette rook. We mogen nooit zeggen dat er geen overlevingskans is, maar ik vrees dat die kans in deze appartementen zeer klein is.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today