5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Studio Tarara wint 2 Ensors

© Pieter Clicteur - Filmfestival Oostende

Studio Tarara, de dramareeks van productiehuis Shelter die zich in 1993 afspeelt in de coulissen van VTM, ging op zaterdagavond 14 september in het Kursaal Oostende met twee Ensors lopen. De Ensor is de belangrijkste film- en televisieprijs in Vlaanderen en wordt toegekend door de leden van de Ensor Academie op de slotdag van het Filmfestival Oostende.

Peter Van den Begin werd uitgeroepen tot Beste Acteur. In dezelfde categorie waren ook Studio Tarara-acteurs Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg genomineerd.
Peter: “Het is een onverwachte eer om deze Ensor te mogen ontvangen voor vetzak Jean Van Hoof terwijl de leading Studio Tarara-ladies hier terecht centraal worden geplaatst.”

Ook de Ensor voor Beste Actrice in een TV-serie ging immers naar Studio Tarara. Janne Desmet won de prestigieuze award, terwijl ook collega Ruth Beeckmans genomineerd was. Ruth moest echter niet treuren want ook zij won een Ensor voor Beste Actrice, in de categorie Film (Trio). Janne Desmet had een toneelvoorstelling en kon niet op tijd in de zaal zijn om haar award in ontvangst te nemen. Tim Van Aelst nam het beeldje trots in beslag. Janne sloot achteraf wel aan op de afterparty, “want ah ja, da’s Tarara!”

Sofie Peeters (creatieve producer en producent): “Geweldig, twee Ensors voor Studio Tarara. En zeker omdat het een bekroning is door je collega’s uit de Vlaamse audiovisuele sector, want die konden stemmen. We zijn fier op de winst, maar anderzijds zijn de verschillende reeksen ook nauwelijks te vergelijken en is dit een feest voor alle genomineerden. Het was een echt topjaar voor Vlaamse fictie.”

Tim Van Aelst (bedenker, co-scenarist en co-regisseur): “Studio Tarara is zo’n mooi verhaal geweest. Een onwaarschijnlijk leerrijk schrijfproces, een geweldige productie waar nieuwe vriendschappen werden gesloten gecombineerd met belachelijk sterk acteerwerk. Ik heb mogen genieten van zoveel mensen en dat is vrij onbetaalbaar. Het was ook een reeks die een beetje anders was. Eentje die door een bende Duitsers én Paul Haggis als de beste reeks van het jaar werd gezien. Met andere woorden: we gaan Studio Tarara vanavond hier in Oostende dik vieren. Samen met VTM, want wie Studio Tarara gezien heeft, weet dat ook zij hun nek hebben uitgestoken met dit project.”

‘Studio Tarara’ won ook al een Golden Intermedia Globe (Best Entertainment – Mini Series), de Bronze World Medal op de New York Festivals TV & Film Awards in de categorie Entertainment Program – Drama en een award voor Beste Serie op het Berlin International TV Series Festival.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today