19 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Sven De Ridder richt eigen theatergezelschap op!

Sven De Ridder
© Sven De Ridder Company

Sven De Ridder verliet onlangs na 36 jaar het Echt Antwaarps Teater. Stoppen met theater doet hij echter niet. Samen met zijn vrienden producer Marc Punt en collega-acteur Brik Van Dyck richtte hij zijn eigen theatergezelschap op: de Sven De Ridder Company.

En deze zomer volgt al een eerste productie: ‘De Crème Glace Oorlog’, een komedie van Brik Van Dyck en Sven De Ridder met Leen Dendievel, Jan Van Dyke, Luc Verhoeven, Brik Van Dyck en Sven De Ridder.

Verhaal

De grote vakantie is in aantocht. Pierre Pistache (Jan Van Dyke), ijsverkoper van vader-op-zoon, bereidt zich naar goede gewoonte samen met zijn jongere vrouw Isabelle (Leen Dendievel) voor op een lange, hete en vooral drukke zomer.

Maar plots krijgt Pierre concurrentie. Ene Roberto Montana (Sven De Ridder), een flamboyante Italiaan met een hoop praatjes, heeft zijn ijskar pal tegenover die van Pierre geparkeerd.

Pierre Pistache heeft geen zin in competitie. Hij roept de hulp in van de districtsburgemeester (Luc Verhoeven) en een bevriende arbeider van de groendienst (Brik Van Dyck), maar Montana wil van geen wijken weten. De Crème Glace Oorlog barst in alle hevigheid los.

Praktisch

De Crème Glace Oorlog gaat in première op donderdag 12 juli 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen en loopt daar tot en met 19 augustus 2018.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today