21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Swoop laat zich voor het eerst zien in nieuwe bezetting

Swoop
© CNR Recoreds

Gisteravond werd tijdens de opname van ‘De Vlaamse Top 10 van MENT’ in het Plopsa Theater in De Panne de nieuwe samenstelling van één van Vlaanderens populairste partybands SWOOP aan de buitenwereld prijsgegeven.

Kim, Nathalie en Dorien zeggen hun leven als SWOOPgirl vaarwel en geven de fakkel door aan Joyce, Yenna en Aurélie die op hun beurt worden verwelkomd door ‘ancien’ Eva.

Eind vorig jaar was Kim Ghyselinck al de eerste die de band noodgedwongen verliet. Kim was maar liefst 18 jaar SWOOPgirl, ze stond mee aan de wieg van haar geliefde SWOOP. Een leven als SWOOPgirl is behoorlijk intensief en eist nagenoeg ieder vrij momentje in de agenda op. Na de geboorte van haar dochtertje begon Kim te beseffen dat ze meer tijd wilde investeren in het moederschap en dat het voor haar niet meer te combineren viel met haar passie.

Ook Nathalie Van Bocxlaer droomde van het moederschap en een eerste kindje en wilde zich daar 100% op kunnen concentreren. De groep verlaten was een moeilijke beslissing en een opoffering maar voor Nathalie was het de enige manier om haar leven nog completer te kunnen maken. Vier weken geleden beviel ze van een ferme zoon, mama en zoon stellen het opperbest!

En dan was er nog Dorien, sinds 7 jaar ook één van de vertrouwde gezichten binnen de groep. Net als de andere meiden beleefde Dorien de tijd van haar leven met haar SWOOPfamilie maar gaf ze begin dit jaar toch aan dat ze graag wat meer tijd voor haar eigen familie zou kunnen maken.

Met de grootste aanpassing in de bezetting van groep sinds de oprichting in het vooruitzicht, organiseerden manager Patrick Vandewattijne en frontman Filip D’haeze eerder dit jaar audities en hoopten ze enkele waardige opvolgsters te kunnen vinden voor de 3 vertrekkende SWOOPgirls. Gisteren werd op het podium van het Plopsa Theater in De Panne duidelijk dat ze in dat opzet meer dan geslaagd zijn.

Druk jaar

Het belooft een erg drukke zomer te worden voor Vlaanderens ‘zotste’ vernieuwde partyband, want naast een bomvolle optreedagenda duikt SWOOP meteen de studio in voor de opname van een nieuw album dat in het najaar verschijnt en waaruit aanstaande vrijdag 12 april al een eerste single ‘Ik Wil Jou (Laladi, Lalada)’ zal verschijnen.

En ook het najaar zal alle beschikbare tijd van de bandleden opeisen want op 16 november viert de band ’18 JAAR SWOOP’ met een nieuwe zaalshow ‘Bal Masqué’ in Salons Mantovani in Oudenaarde.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today