22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Tatyana Beloy maakt zich zorgen: “Hier lig ik wakker van”

Foto: VTM

Presentatrice en actrice Tatyana Beloy maakt zich zorgen, zorgen om de toekomst van haar kind. De kleinste van Tatyana Beloy gaat regelmatig naar de crèche en wat Tatyana Beloy daar merkt, dat doet haar pijn. Niet dat de mensen van de kinderopvang hun best niet doen, Tatyana stelt vast dat die mensen al hun energie geven. In een post op Instagram neemt Beloy het op voor al het personeel dat kleine kindjes opvangt.

“9 kinderen per begeleider… Dat is onhaalbaar, dat is loodzwaar, dat is onmogelijk, dat is uitputtend…”, schrijft Tatyana Beloy. “Misschien moet de minister maar eens een dagje meedraaien in een crèche. Of misschien is een voormiddag al genoeg. Aan de lopende band luiers verversen, eten maken, baby’s de fles geven, spelen, liedjes zingen, knuffelen, voorlezen, hulp bieden, in bedje steken, alles proper houden, ze troosten, ouders te woord staan, noem maar op. En dat telkens maal negen! In de meeste gevallen is wat extra aandacht en quality time voor je kind in een crèche niet eens haalbaar, omdat ze gewoon van luier naar luier gaan..”, schrijft Tatyana Beloy.

Geen kwaad woord over het personeel, zij roeien met de riemen die zij hebben en gaan elke dag in overdrive om de kinderen goed op te vangen. Tatyana denkt er dan ook niet aan om haar kind er weg te houden. “Ik vind tijd samen spenderen met mijn kind het leukste wat er is maar ik geef toe dat het ook loodzwaar kan zijn. Voor kinderen zorgen, ondernemen, werken, alle ballekes omhooghouden,… Dat kan echt pittig zijn. Dus ik ben dankbaar dat ons kindje op sommige dagen in goede handen is, want onze ouders werken nog en we kunnen dus geen beroep doen op de grootouders tijdens de dag.”

“Ik heb eindeloos resepect voor de begeleiders in mijn crèche (uit privacy en uit veiligheid voor mijn kind benoem ik de naam niet). Ze geven elke dag feedback, zorgen met heel hun hart voor onze zoon, hij komt met knutselwerkjes thuis, ze spelen buiten, etc. Maar deze crèche is privé. Ik weet dat dat niet voor elk kind kan, en dat zou niet mogen. Elk kind verdient aandacht en elke ouder wil met een gerust hart zijn kindje achterlaten. Maar soms kan het niet anders omdat het financieel niet haalbaar is”, schrijft Tatyana Beloy.

“Voor ik mama werd, besefte ik echt niet dat kinderopvang, kleuterjuffen, leerkrachten zo ontzettend veel bepalen voor je kind. Ze voeden het echt mee op en elke ouder wil natuurlijk de beste opvoeding en de beste kansen voor zijn kind. Ik heb tonnen respect voor alle begeleiders in de kinderdagverblijven die élke dag het onderste uit de kan halen en ondertussen achter de schermen kreunen onder de hoge werkdruk maar wel elke dag met de glimlach onze kleintjes aanpakken. We mogen blij zijn dat mensen deze job nog willen doen. It needs to change!”, besluit Tatyana Beloy in een bericht gericht aan minister Wouter Beke.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today