5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 7 december 2021
5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 7 december 2021

Thuis-acteur somber: “daar wordt een mens niet gelukkig van”

Geert Hunaerts
Foto: PhotoNews

Geert Hunaerts geeft in Primo toe dat zijn geluk grotendeels gerelateerd is aan het geluk van zijn vrouw en kinderen. “Als zij gelukkig zijn, ben ik dat ook. Dat is gewoon de realiteit. Dus als het iets minder goed gaat met hen, gaat het ook minder goed met mij.”

“Het feit dat mijn kinderen hun hobby’s allemaal zijn weggevallen en ze zich dus niet kunnen uitleven en amuseren, heeft ook een heel grote invloed op ons”, geeft de Thuis-acteur toe.

“Sid is heel sportief maar hij voetbalt nu al meer dan een jaar niet meer. Dat is frustrerend. Ook voor ons. En Lewis stond normaal gezien in ‘Daens’, maar die musical is ook geschrapt, dus ook zij zit nu hele dagen thuis”, vertelt Geert openhartig over zijn kinderen.

En dat thuis zitten wordt op den duur ook gewoon een keuze, erkent de acteur de valkuil: “Hun drijfveer is helemaal weggevallen. Als ouder moet je dat opvangen maar je zit zelf ook in een situatie die niet ideaal is.”

Al bekent Hunaerts dat iedereen momenteel in hetzelfde schuitje zit. “Wij zijn daar geen uitzondering op.”

“Gelukkig heb ik al die tijd mijn werk bij ‘Thuis’ nog gehad. Ik heb tenminste nog werk. Maar veel verder dan morgen kunnen we allemaal niet kijken, en daar wordt een mens niet gelukkig van natuurlijk”, klinkt het bij Geert Hunaerts in Primo.

“Want wat is dat, ‘gelukkig zijn’? Dat is tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden, toch? Dat is toch wat Wikipedia daarover zegt”, grijnst de Thuis-acteur in Primo. “Dus voilà, neen hé. Dat kan een mens vandaag niet zijn.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today