10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Thuis-acteur worstelt met jeugdtrauma: “ik zag hoe mijn vader verdronk”

Foto: VRT

De seizoensfinale van ‘Thuis’ is in zicht en dat is naar goede gewoonte altijd een spannend moment. Maar weinig personages komen er ongeschonden uit en hebben trauma’s voor het leven. Wie een belangrijke rol zal spelen in de seizoensfinale is acteur Danny Timmermans, die Chris speelt. Ook hij gaat door het leven met een trauma dat hem voor het leven heeft getekend. Hij verloor zijn vader bij een stom ongeluk.

“Mijn vader had moeite met het leven in België en de vele regeltjes en verwachtingen. Hij wilde weg, weg de wereld in. Hij had een zeilboot en we zouden samen gaan varen. Ik was 13 toen we vertrokken, mijn vader, mijn zus en ik. Het was een heerlijke reis. Nadien werden we voor de keuze gesteld: mee verder de wereld in, of terug naar België om onze school af te maken.”

Voor Danny was de keuze vlug gemaakt. Hij trok met zijn vader mee de wereld in. Maar op een nacht sloeg het noodlot toe.

“Het was een rustige, heldere, windstille nacht. Maar op een kilometer van de kust van Fuerteventura werden we uit het niets door een massieve golf overvallen. Ik zat buiten, achteraan de boot, samen met mijn vader en we hoorden dat geluid; een indrukwekkende, alles verpletterende gorgel.”

De golf overspoelde de dood van Danny en zijn vader en een vriend die ondertussen aan het meereizen was. “Ik werd het water ingeslingerd en verloor het bewustzijn. Ik werd de boot weer opgetild, en ik kwam bij. Toen hoorde ik mijn vader roepen in het water: ‘Maak de reddingsbootjes los!’ Maar die waren allemaal weggeveegd. Ik heb de touwen van de reddingsboeien losgesneden, maar toen ik die in zee gooide, wist ik dat het te laat was. De laatste kreet van mijn vader had mij alles verteld. Ik hoorde dat het zijn laatste puf was, dat het voorbij was.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today