22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Tine Priem: “Het kan iedereen overkomen”

Foto: VRT

Zo’n 2,5 jaar geleden kreeg Tine Priem te maken met een burn-out. Na jaren van heel veel en heel hard werken vond Tine plots de energie niet meer om nog iets te doen. Ze besefte amper wat er met haar aan de hand was.

“Het kan iedereen overkomen, je mag je daar ook niet schuldig over voelen. Soms denk je dat je eruit bent en is dat niet zo. En dan zet je weer twee stappen achteruit. Het is echt een traject van vallen en opstaan”, zegt Tine in Tv Familie.

Priem werd verplicht om rust te nemen en moest haar levensritme een beetje aanpassen. Ze moest veel slapen en korte wandelingen maken, want de natuur heelt.

“De dokter vertelde me ook dat ik suiker moest mijden. Omdat suiker het stresshormoon triggert. Ik moest ook weinig of geen koffie drinken en geen alcohol. Ik ben veel beginnen stretchen en heb m’n lichaam ‘open’ gezet. Want ik wilde innerlijke rust creëren.”

Het was niet altijd even makkelijk voor Tine om zich overal door te worstelen, want sommige situaties waren niet altijd makkelijk. “Een beetje geroezemoes klonk voor mij als een rockconcert. Elke opmerking, hoe klein ook, kwam hard binnen. Ik heb door meditatie geleerd om aan zelfbescherming te doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today