22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Tinne Oltmans brengt campagnelied tegen pesten uit!

tinne oltmans

Om de twee jaar organiseren Ketnet en het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten een grote campagne om pesten tegen te gaan. Deze editie van de Move tegen Pesten werd er voor het eerst ‘gestipt’.

Al wie tegen pesten is, kon op ketnet.be een Manipest ondertekenen en vier stippen op zijn of haar hand zetten om een duidelijk signaal te geven. De actie STIP IT overtrof alle verwachtingen en toonde aan dat Vlaanderen massaal ‘neen’ zegt tegen pesten. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen, scholen, sportclubs, verenigingen, bedrijven, BV’s en politici toonden hun solidariteit met de actie.

Het Manipest op ketnet.be werd intussen meer dan 240.000 keer ondertekend. Meer dan 20.000 foto’s werden gepost op de website en in de Ketnet-app. Maar ook buiten Ketnet werd er gestipt: op sociale media verschenen duizenden foto’s met de hashtags #stipit, #movetegenpesten, #samentegenpesten #weektegenpesten en #kieskleurtegenpesten. De clip Stip na stip van Tinne Oltmans is op een maand tijd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken via Youtube en de Ketnet-onlinekanalen.

Het campagnelied ‘Stip na Stip’ werd gebracht door Tinne Oltmans. Muziek is van de hand van Malin Johansson, Leah Muscat, Stefaan Fernande en Wouter Vander Veken en de tekst van Stefaan Fernande.

Videoclip

“Ik ben vroeger ook gepest geweest. En eigenlijk wist ik toen niet waar ik terecht kon of wat ik moest doen,” vertelt Tinne. “Er bestond toen nog niets zoals de Move tegen pesten. Ik ben er echt van overtuigd dat zo’n actie mij destijds geholpen zou hebben. Daarom sta ik 100% achter STIP IT. En hoop ik uit de grond van mijn hart dat we jongeren weerbaarder kunnen maken en dat ze voor elkaar opkomen. Want zoals ik zing in ‘Stip na stip’: Elke stip doet je sterker staan. Samen kunnen we iedere pestkop aan!”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today