22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Tinne Oltmans zoekt hulp: “Vorig jaar nog meer dan anders”

Ze wil het taboe doorbreken

Foto: DPG Media

Een psycholoog bezoeken, het blijft een ongelooflijk taboe en jammer genoeg kunnen veel mensen geen professionele hulp betalen omdat een psycholoog heel erg duur is. Tinne Oltmans probeert een bezoek aan de psycholoog bespreekbaarder te maken en zelf maakt ze ook geregeld gebruik van de diensten van een psycholoog.

“Vorig jaar zelfs nog meer dan anders. Ik bezoek hem regelmatig omdat ik erg op zoek ben naar zelfkennis. In mijn nieuwe song zing ik daar ook over. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar wil ik naartoe? Ik ben daar heel erg mee bezig, al moet ik de focus daarop wel wat leren loslaten. Want hoe harder je daarnaar op zoek gaat, hoe moeilijker je het zal vinden”, legt ze uit in Het Laatste Nieuws.

Oltmans hecht veel belang aan haar mentale gezondheid en probeert er alles aan te doen om die te onderhouden. ““Sinds een jaar mediteer ik. Maar dat vind ik heel moeilijk. Via mijn collega Hilde De Baerdemaeker heb ik onlangs kennisgemaakt met de 9-minuten meditatie en dat probeer ik nu regelmatig te doen. Voor de coronacrisis deed ik ook aan yoga. Maar dat heb ik nog niet terug opgepikt.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today