3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Toekomst van ‘Thuis’ en ‘Familie’ in gevaar?

Toekomst van ‘Thuis’ en ‘Familie’ in gevaar?

Foto: DPG Media

Het was toch even schrikken toen werd aangekondigd dat de Australische reeks ‘Neighbours’ zou stoppen na 37 seizoenen. Daarnaast bestaat ook de kans dat ‘Eastenders’, een Britse soap, hetzelfde lot is bezegeld. De kijkcijfers blijven maar dalen en dan moeten er beslissingen worden gemaakt. Maar wat met de Vlaamse soaps zoals ‘Familie’ en ‘Thuis’. Komt er binnenkort ook een einde aan deze soaps?

‘Thuis’-producer Hans Roggen stelt de fans al meteen gerust in Tv Familie. “Zo’n vaart zal het wel niet lopen en het einde van de Vlaamse soaps is nog niet in zicht. Er is een belangrijk verschil tussen ‘Neighbours’ en reeksen als ‘Thuis’ en ‘Familie’. Neighbours werd niet meer gemaakt voor een louter Australisch publiek. De serie is veel te duur om door één Australische omroep gefinancierd te worden.”

‘Familie’ en ‘Thuis’ hebben als grootste positieve punt dat ze een serie van eigen bodem zijn en dat dat nog altijd wordt gesmaakt door de Vlamingen. “Onze dagelijkse fictiereeksen worden gemaakt voor de thuismarkt en gaan over het hier en nu in Vlaanderen. De eigenheid zorgt voor herkenbaarheid en maakt die reeksen zo populair. ‘Neighbours’ moet het hebben van het zonovergoten Australië en dat blijkt te ver weg”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today