15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Tom De Cock: ‘We moeten af van die term’

Foto: VRT

Maandag was het Coming Out Day, voor heel wat mensen een belangrijke dag. Maar eigenlijk zou zo’n dag niet mogen bestaan, dat meent presentator Tom De Cock. En wie zijn wij om hem ongelijk te geven!
“Fuck coming out 🖕🏼 We moeten af van die term. Niet uit de kast komen! Ons er gewoon van meet af aan niet laten ínsteken!”, schrijft Tom op Facebook. “Waarom moeten alle holebi’s een soort plechtige communie doen, aanvaarding vragen, met een bang hart iets ‘opbiechten’? Waarom mogen vrienden aan ons ‘tijd om eraan te wennen’ vragen, waar halen moeders het recht vandaan om hiervoor te huilen en vaders om hier eender welke mening over te hebben?”, gaat de presentator verder.

Tom, zelf samen met een man, weet waarover hij het heeft. Hij hoopt dat zijn dochter in een mooiere wereld mag opgroeien, er is helaas nog veel werk aan de winkel.
Die coming out, hij heeft het allemaal zelf meegemaakt, hij heeft ook de vooroordelen ervaren en kreeg ook kritiek op wie hij was en waarom toch? “Wij moeten helemaal niks uitleggen. Wij mogen gewoon zijn wie we zijn. Zonder daar één woord aan vuil te maken. Zonder drama. Het is de wereld die flink moet zijn, die z’n angsten moet overwinnen. Niet wij. Niet jij”, gaat Tom De Cock op Facebook verder.

“En alle liefde en steun aan wie er toch mee zit, die niet anders kan dan thuis of daarbuiten dat pijnlijke gesprek aanknopen. Je kan het. Je zal er later blij om zijn, hoe moeilijk het nu misschien ook gaat. Beslis om te zijn wie je bént, niet wie anderen vinden dat je zou moeten zijn. Ga ervoor. Voor die fucking coming out 😘”, besluit Tom De Cock op Facebook.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today