22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Tom Waes: “Dan kan ik beter een andere job gaan zoeken” 

Foto: Peter De Smedt

Steengoede televisieprogramma’s maken, we moeten toegeven, Tom Waes is er ontzettend goed in. Alles wat hij lijkt te maken, wordt een groot succes, al moet ook hij nog steeds afrekenen met de nodige kritiek. 

Zo kreeg hij onlangs nog commentaar van Jessie De Caluwé die het niet kon laten om commentaar te leveren over het taalgebruik van Tom. ‘Tussentaal is goed voor thuis en op straat, maar niet voor de openbare omroep’, zei ze. 

“Ik voelde mij niet aangesproken”, begint Tom in Dag Allemaal. “Wie goed heeft opgelet, heeft gehoord dat er een enorm onderscheid is tussen mijn voice-overs en wanneer ik omga met mensen.” 

Waar Tom wel een grote hekel aan heeft is aan de mensen die volop kritiek geven op sociale media zoals Twitter. Zo kreeg hij onder andere het verwijt dat hij zich voor de kar van de Vlaams-nationalisten liet spannen en dat hij een nazi was omdat hij niks had verteld over het fort van Breendonk in de aflevering over WOI. 

Maar Tom houdt zich niet altijd in om niet te gaan reageren op bepaalde commentaren. “Ik kan mij met zulke dingen wel amuseren, maar ik probeer altijd sympathiek te blijven. Ik hou al mijn hele tv-leven de vinger aan de pols, ik wil weten wat er bij de kijkers leeft. Van zodra ik dat niet meer doe, kan ik beter een andere job gaan zoeken.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today