2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023

Tom Waes regisseerde De Planckaerts: “Eddy zat toen héél diep”

Eddy Planckaert
Foto: Photo News

Fans van de familie Planckaert kunnen momenteel kijken naar herhalingen van ‘De Planckaerts’ op VTM Gold. In tegenstelling tot ‘Château Planckaert’ waar alles prima verloopt voor de familie, gingen de Planckaerts ten tijde van de reeks op VTM door een diep dal…

Tom Waes regisseerde de eerste seizoenen van ‘De Planckaerts’ en de televisiemaker herinnert zich hoe diep Eddy Planckaert toen zat.

“De Planckaerts zaten zodanig aan de grond, dat iemand een brief naar Eddy schreef waar 50 euro bij stak”, herinnert Tom Waes zich een anekdote in Dag Allemaal.

“Eddy was toen serieus onder de indruk, dat kon je zien in de reeks. Later vertelde Francesco dat het een godsgeschenk was dat wij er waren. Ik heb toen ook veel gepraat met Eddy, die heel diep zat. Maar met de ploeg zorgden wij vaak voor een grappige noot en wij duwden Eddy vooruit”, aldus Tom Waes.

In Château Planckaert erkende Eddy Planckaert al hoe diep hij zat na het faillissement. “Op mijn 44ste had ik geen rotte frank meer. Ik heb even heel diep gezeten, maar ik heb mezelf herpakt en met de steun van de hele familie ben ik uit dat dal gekropen. We hadden het geld van VTM nodig om een nieuwe start te maken in het leven”, gaf Eddy Planckaert toe.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today