15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Urbanus: “Het is een echt gezinsproject geworden”

Urbanus
© KFD

Urbanus is één van de vele artiesten die een eerbetoon kreeg in ‘The Best Of’ op VTM. De comedian kreeg tijdens zijn carrière heel vaak af te rekenen met commentaar van Vlaanderen. Iets waar de man niet van wakker ligt. “Als je de grappen van Gaston & Leo, Jacques Vermeire en mezelf van begin jaren 80 hoort, dan waren wij bijna barbaren als je dat door een bril van vandaag bekijkt”, lacht Urbanus in Dag Allemaal.

In zijn moppen zegt Urbanus heel vaak wat velen dachten. “Ik zeg niet dat dat nu moet terugkomen, maar er moet toch een beetje vrijmoedigheid zijn.” Maar het is dankzij die grappen dat Urbanus een legende in Vlaanderen is geworden. Naast een aflevering in ‘The Best Of’ kreeg Urbanus ook zijn eigen musical. Dat is een initiatief van Stany Crets. De musical werd door corona uitgesteld en is nu uitgesteld tot er een nieuw momentum plaatsvindt. “Het wordt uitgesteld tot het moment dat ik 75 word. Hopelijk loop ik er dan nog altijd vrolijk bij”, zegt hij.

Naast een eerbetoon en een musical verschijnt er in oktober ook een biografie. Voor Urbanus geeft dat nog niet meteen het gevoel dat zijn einde nadert. “Ik vind het wel plezant dat ik al die verhalen aan mijn kinderen door kan geven. Mijn zoon, mijn twee dochters en mijn vrouw lezen alles na. Mijn dochter Liesa verzorgt de lay-out. Plezant ook dat mijn biografie een echt gezinsproject is.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today