15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Urbanus rekent af met voormalige platenbaas: “ik begon aan mezelf te twijfelen”

Urbanus
@Peter De Smedt

Sinds kort ligt de biografie van Urbanus in de winkel. Het boek vertelt het levensverhaal van de comedian en dat bevat heel wat ups-and-downs. Een opvallende passage in het boek is die over zijn voormalige platenmaatschappij en boekingsmanager. Maar liefst 15 pagina’s lang spuwt Urbanus zijn gal over wat er toen allemaal gebeurd is. Dat Urbanus geen goede herinneringen overhoudt aan de man, dat is duidelijk. Dag Allemaal vertelt enkele van zijn anekdotes.

Nadat de verkoopcijfers van zijn allereerste plaat lager bleken te liggen dan ze in gedachten hadden, kreeg de komiek een wrang gevoel. “We kregen een verkoopcijfer te horen dat veel lager lag dan zo’n 100.000 waaraan wij allemaal dachten. Rippo stopte al zijn winst in zijn opnamestudio om die nog professioneler te maken Alweer werd ik bekropen door grote twij fels. Ik had het deel van de winst die mij toekwam ook graag gebruikt om ons waskot wat professioneler te maken.”

Maar bij die ene anekdote blijft het niet. In het boek vertelt Urbanus ook over het moment waarop hij door een organisator werd aangesproken over de vraagprijs om hem te kunnen boeken. Urbanus die zich bewust was van 12.000 frank kreeg te horen dat er op het contract 24.000 frank stond. Voor Urbanus alweer een opdoffer.

Dit zijn slechts enkele van de anekdotes die je in het boek kan lezen. Wil je meer lezen, haast je dan naar de boekenwinkel.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today