15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Urbanusfilm scoort goed!

Urbanus
© KFD

Na een eerste volle programmatieweek staat de animatiefilm met de  gekke figuurtjes uit Tollembeek op de tweede plaats van de bezoekersaantallen in Vlaanderen.  Enkel ‘Hoe Tem Je Een Draak 3’ doet beter.

Reeds 33.000 bezoekers kozen inmiddels voor deze zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek. 

2019 = het Urbanus jaar

Op zondag 17 maart wordt  in samenwerking met één en Ketnet een Urbanus de Vuilnisheld animatiefilm fandag met tal van randactiviteiten georganiseerd in Comics Station Antwerp, het indoor pretpark in Antwerpen-Centraal rond populaire Belgische stripfiguren en in aanwezigheid van Urbanus en Willy Linthout.

Op zondag 24 maart organiseert Eneco Clean Beach Cup voor de 10de keer de grote strandschoonmaak in De Haan.  Vorig jaar namen 4.000 mensen deel en verzamelden ze samen 5,5 ton strandafval.  In het kader van de Eneco Clean Beach Cup wordt een tekening van Urbanus: de Vuilnishel geveild.  De opbrengst gaat naar het Zeepreventorium en Studio Brussel zal live uitzenden vanuit de Windhaan.

En op 7 juni is het dan eindelijk zover: Urbanus wordt 70 !

Verhaal

In ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.  Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today