16 °C Antwerpen, BE
zondag 27 september 2020
16 °C Antwerpen, BE
zondag 27 september 2020

Véronique De Kock over naaktfoto’s: “vrouwen zouden helemaal anders aangepakt worden”

Véronique De Kock
© VRT/Eén

Véronique De Kock ziet twee maten en gewichten in onze maatschappij. Sinds de naaktfoto’s van enkele mannelijke BV’s uitlekten, werden zij al snel aanzien als ‘slachtoffers’. Terecht, meent de voormalige Miss België. Maar vrouwen zouden helemaal anders neergezet worden…

“Ik vind het heel erg, maar tegelijk vind ik het hel straf hoe de hele kwestie de eerste weken onder de radar gehouden is. Ik zei het nog tegen enkele vrouwelijke collega’s: dat hadden wij eens moeten zijn. Dan hadden de pers en het volk ons met de grond gelijkgemaakt. Omdat wij ex-missen zijn, plakt er een etiket op ons hoofd,” meent Véronique De Kock in Story.

De voormalige Miss België vindt het opvallend hoe de mannelijke BV’s beschermd worden in de media en helemaal anders geprofileerd dan mochten het vrouwen zijn. “Zij zijn nu het slachtoffer, wij zouden sletten genoemd worden. Mijn vrouwelijke collega’s wisten meteen wat ik ermee bedoelde en gaven me gelijk. Het moet je maar overkomen,” aldus Véronique De Kock in Story.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today