9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Voormalig Familie-acteur met spoed geopereerd: “mijn netvlies was losgekomen”

Guillaume Devos
Foto: DPG Media

Guillaume Devos speelde jarenlang Pierrot in Familie en in Primo onthult de acteur dat hij al sinds zijn jeugd kleurenblind is.

“Ik heb eigenlijk nooit anders geweten”, geeft de 39-jarige acteur toe. “Tijdens het medische schoolonderzoek kon ik de kleuren van de vleugels van de vlinder en andere afbeeldingen niet onderscheiden, dat herinner ik mij nog goed. En toen hebben ze dat verder onderzocht.”

Lange tijd bleef zijn toestand stabiel maar een tijdje geleden verergerde het plots. “Ik voelde al een tijdje dat er iets niet pluis was met mijn ogen, ik had zelfs moeite met recht lopen”, onthult Guillaume in Primo.

“Blijkbaar was mijn netvlies losgekomen. Mijn oogarts wilde dat niet geloven, omdat netvliesloslating normaal alleen bij oude mensen voorkomt. Een dringende heelkundige ingreep was nodig”, getuigt de acteur in het weekblad.

Ondertussen gaat het weer beter met Guillaume Devos. Al bekent de acteur wel dat hij als kind een weerkerende droom had: “Als kind droomde ik telkens weer hetzelfde: dat ik blind ging worden. Die droom heb ik als volwassene dan wel niet meer, het is nu nét geen realiteit”, aldus Guillaume Devos in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today