14 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
14 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

VTM brengt The Good Doctor op het scherm!

The Good Doctor
© Medialaan/VTM

VTM brengt The Good Doctor naar Vlaanderen, een Amerikaanse topreeks die al kijkcijferrecords deed sneuvelen in de Verenigde Staten en ook in o.a. Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland grote indruk maakte.

Vanaf 2 maart staat er bij VTM elke vrijdag om 22u25, na Belgium’s Got Talent, een aflevering op het programma. Hoofdrolspeler Freddie Highmore stak voor zijn rol al een Golden Globe-nominatie op zak. Het brein achter de reeks is David Shore, bedenker van de ook al atypische ziekenhuisserie House M.D.

Sociaal onbekwaam, zwijgzaam en extreem eigenwijs. Niet meteen eigenschappen van een topchirurg. De jonge Shaun Murphy heeft het zogenoemde savantsyndroom, een autistische stoornis. Ondanks zijn beperking probeert hij het te maken aan de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José. Terwijl hij zijn weg zoekt in een voor hem volledig nieuwe wereld, moet hij samen met zijn enige aanhanger, Dr. Aaron Glassman, het sceptische bestuur en zijn medewerkers overtuigen dat zijn buitengewone manier van denken levens kan redden…

Freddie Highmore is een ex-kindster die mooi de overgang maakte naar vowassen rollen. Hij begon zijn acteercarrière als 12-jarige knaap naast Johnny Depp en Kate Winslet in het bekroonde Finding Neverland. Nadien was hij te zien in onder andere Charlie and the Chocolate Factory en Bates Motel. Highmore was meteen verkocht toen hij het script van The Good Doctor onder ogen kreeg: “Ik hou van het optimisme van Shaun, zijn hoopvolle kijk op het leven en het feit dat hij steeds probeert het goede in mensen te zien. Dat is verfrissend in een ziekenhuis, waar dagelijks zoveel verdriet is.”

Naast Highmore schittert in The Good Doctor o.a. ook Nicholas Gonzalez (Pretty Little Liars; The Flash), die in de huid kruipt van Dr. Neil Melendez, de hoofdchirurg van St. Bonaventure. Hij is een kei in zijn vak, maar weigert de vaardigheden van Shaun te erkennen en zet hem liefst op een zijspoor. Beau Garrett (Tron; Criminal Minds) werkt in het ziekenhuis als juriste en hoopt te kunnen bewijzen dat ze meer is dan alleen de kleindochter van de oprichter. Antonia Thomas (Misfits; Lovesick) speelt chirurge Claire Browne. Beetje bij beetje leert ze Shaun kennen en neemt hem onder haar vleugels.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today