18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

VTM gaat 2018 uit met muziek, één met een knal

Niels Destadsbader Sportpaleis Antwerpen 30
Foto: Tom Bergs

Aanstaande maandag is het alweer de laatste dag van het jaar. Traditiegetrouw wordt de ook de normale weekprogrammatie onderbroken om plaats te maken voor een alternatief programma. Zo zal men aan de Medialaan het jaar uitgaan met muziek, terwijl de zender uit de Reyerslaan naar Antwerpen trekt.

Oudejaarsavond start bij VTM na het nieuwsbulletin en het weerbericht uiteraard gewoon met Familie. Daarna halen ze, een week na de eerste film, ‘Home Alone 2’ vanonder het stof. Daarin belandt de kleine Kevin op een wel erg vreemde wijze alleen in het grote New York. Aandachtige kijkers kunnen zo op oudjaar ook de nog heel wat jongere huidige Amerikaanse president Donald Trump op hun scherm voorbij zien komen. Om 22.40 uur is het de beurt aan Niels Destadsbader. Zijn verjaardagsconcert ‘Niels 30’ in het Sportpaleis werd op woensdag 31 oktober gecapteerd en wordt aanstaande maandagavond uitgezonden op de commerciële zender VTM. Met Niels gaat men in Vilvoorde niet alleen het oude jaar uit, maar ook het nieuwe in. Om klokslag middernacht wordt er opnieuw overgeschakeld naar het Sportpaleis. Ook daar is Niels van de partij, maar wel met ander gezelschap. Dan staat immers de heruitzending van het ‘Rode Neuzendag XL’-concert geprogrammeerd.

Museumbezoek en vuurwerk

Bij één blikt Sven De Leijer, na Thuis, zoals elke weekdag terug op 2018 met zijn show ‘Vrede op aarde’. Nadien krijgen we het reisverslag van ‘Down the snow’ met Dieter Coppens en Kevin, waarin het duo voor De Warmste Week van Studio Brussel niet minder dan 2700 kilometer al liftend aflegde om zo van de koudste naar de warmste plek in Europa te reizen. Om 22 uur is het dan de beurt aan ‘Night at the museum: Battle of the Smithsonian’. Ben Stiller kruipt er opnieuw in de rol van bewaker Larry en ziet er opnieuw het museum tot leven komen. Met de stemmen van onder meer Owen Wilson en Robin Williams. Daarna zorgt de Nationale Loterij ervoor dat u het nieuwe jaar misschien wel als miljonair ingaat, om vervolgens de camera’s van de VRT te laten draaien aan de Scheldekaaien. Zoals het de zender betaamt, zet één het nieuwe jaar immers in met een spetterend vuurwerk vanuit de Koekenstad. Tot slot mag het na het vuurwerk allemaal wat luchtiger zijn, met de ‘Nacht van Loslopend Wild’.

Ook op de radio

Niet alleen op de televisie kan je aftellen naar 2019. Ook op de radio kan dat. Zo hebben Sven Ornelis en Anke Buncinx enkele weken geleden een heuse nieuwjaarsparty ingeblikt, met optredens van Gene Thomas, Get Ready, De Romeo’s, Garry Hagger, Danzel en Swoop. Dit alles zal maandagavond tussen 22 uur en 1 uur worden uitgezonden op Joe. Maar ook die andere radiozender van de Medialaan, Qmusic, doet zijn duit in het zakje. Tussen 12 en 19 uur presenteert Felice Dekens de van hun luisteraars 100 favoriete platen van 2018. Vervolgens blikt Jolien Roets een uurtje terug op de beste livemuziek bij de zender, om vanaf 20 uur plaats te maken voor Dorothee Vegas & Like Maarten, oftewel de alter ego’s van Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie. Zij zullen vier uur lang de foute hits aan elkaar reigen in hun gelegenheidsshow ‘Van Fout naar Nieuw’.

Of u nu kiest om de overgang te vieren voor televisie, met de radio, met vuurwerk op het dorpsplein bij u in de buurt of in de zetel te klinken met vrienden of familie, wij van Entertainment Today wensen u maandagavond alvast een schitterende, feestelijke en veilige jaarwisseling toe!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today