18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Wandelende medische encyclopedie Philippe Geubels weer presentator op Eén

Vanaf donderdag 5 maart presenteert Philippe Geubels het tweede seizoen van Is er een dokter in de zaal?, een humoristische panelquiz over gezondheid. In Taboe bewees Philippe al dat hij geen enkel onderwerp uit de weg gaat. Nu zet hij voor de tweede keer zijn tanden in een van de hot topics van deze tijd: onze gezondheid.
Elke dag opnieuw berichten media over de nieuwste superfoods, diëten en andere opmerkelijke gezondheidstrends of wondermiddeltjes. De ene keer is een glas rode wijn goed voor het hart, de andere keer absoluut uit den boze. Die tegenstrijdige berichtgeving maakt het er voor ons niet gemakkelijker op. Zitten is het nieuwe roken, rood vlees is het nieuwe asbest, en verzadigd vet is het nieuwe plutonium. In het tweede seizoen van Is er een dokter in de zaal? gaat Philippe samen met vier bekende panelgasten en een deskundige huisarts opnieuw op zoek naar antwoorden op onze prangende gezondheidsvragen.

Na het eerste seizoen van Is er een dokter in de zaal? is het wel duidelijk: Philippe Geubels is een vat vol droge humor en een wandelende medische encyclopedie, mede dankzij zijn hypochondrie. Zijn passie voor gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft, blijft branden. Sommige mensen kennen het script van The godfather van buiten, Philippe kent de volledige bijsluiter van paracetamol uit het hoofd. Na het eerste seizoen bleken er nog heel wat gezondheidsperikelen te zijn waar Philippe mee geconfronteerd wordt. Het medicijn? Een tweede seizoen van Is er een dokter in de zaal?.

Net zoals vorig seizoen is de dokter van wacht Sofie Lemmens (36). Zij waakt erover dat er correcte informatie wordt meegegeven en dat fabeltjes geen kans krijgen. Dokter Sofie studeerde af als huisarts in 2012 en combineert haar huisartsenpraktijk in Hove met een functie als zaalarts op de afdeling Psychogeriatrie (bejaarden met psychiatrische problemen) in Mortsel. Ze is getrouwd met een cardioloog en heeft drie jonge kinderen.

Elke week nodigt Philippe vier bekende gasten uit om te kijken wat zij weten over gezondheid. Erik Van Looy, Jani Kazaltzis, Jeroen Meus, Alex Agnew, Jacques Vermeire, Willem Boeva, Maaike Cafmeyer en vele anderen spreiden hun medische kennis – of het gebrek daaraan – tentoon.

Is er een dokter in de zaal?: vanaf donderdag 5 maart elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today