18 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
18 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Wie wint de finale van 2 Sterren Restaurant?

2 Sterren Restaurant
© Medialaan/VTM

Donderdagavond breekt voor Roel Vanderstukken & Kürt Rogiers en Marie Verhulst & Andy Peelman het moment van de waarheid aan. In een spannende finale gaan ze de ultieme strijd aan met elkaar, met als inzet de trofee van 2 Sterren Restaurant 2018.

Vóór Sergio’s laatste bezoek verlaten de duo’s even hun eigen keuken en zaal. Ze gaan voor het eerst in het restaurant van hun concurrenten tafelen, om zo hun sterktes en zwaktes in te schatten. Het eten en de bediening worden door beide duo’s dan ook kritisch beoordeeld. Het menu in Stove is vooral voor Andy een ontdekking. De paling en eetbare bloemetjes staan volgens hem in schril contrast met de jodenhaas, “één van de beste stukken vlees ooit”. In Gent zijn ook Roel en Kürt aangenaam verrast door Marie’s mooie en smaakvolle borden. Maar vooral de slimme aanpak van The Pescetarian, waardoor er nauwelijks wachttijden zijn, valt beide heren op. Het bezoek doet het angstzweet uitbreken, vlak voor de allerlaatste service.

Die laatste service wordt bijgewoond door Sergio Herman en recensenten Luc Hoornaert en Willem Asaert. Zij schoven de voorbije weken al aan tafel bij de duo’s en hopen nu verrast te worden van hun evolutie. De kritiek van de recensenten werd door de duo’s alvast niet in de wind geslagen. En dat valt meteen op. Marie is benieuwd naar wat Sergio van haar ‘moestuintje’ en groentenavarin vindt en ook Roel hoopt dat zijn vernieuwde gerechten aanslaan. “Het zijn totaal verschillende concepten, maar we hebben bij beide duo’s een enorme push gevoeld om de finale te winnen”, luidt het verdict van Sergio. Wie overtuigde het drietal het meest en neemt de trofee mee naar huis? Wie wint 2 Sterren Restaurant 2018?

2 Sterren Restaurant, de finale, donderdagavond om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today