6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024

Willy Sommers: “Die mensen zijn werkelijk verpletterd”

Willy Sommers
© Jeroen D'Havé

Willy Sommers durft zichzelf wel een fan te noemen van de wielersport. Hij ziet Remco Evenepoel vaak voorbij fietsen in de straat en hij heeft de voorbije jaren toch wel wat wielerwedstrijden gezien.

Zelf treedt hij ook wel eens op, op een cyclocrossevenement bij het veldrijden of zoals onlangs op het Belgisch Kampioenschap tijdrijden.

“Die optredens bij de cyclocross doe ik sinds enkele jaren niet meer, omdat het iedere keer een overrompeling is. De tenten zitten stampvol met mensen die al van ’s morgens vroeg zitten te drinken, en ik vind zulke zatte processies eigenlijk niet plezant”, zegt Willy in Humo.

Er is één optreden die voor hem de druppel was. Dat was de avondcross in Diegem. Het was een optreden waarbij iedereen in de tent naar voren begon te dringen op het moment dat Willy op het podium verscheen.

“Maar vooraan stonden diehardfans van me, en die mensen zijn werkelijk verpletterd. Enkele gewonden moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. Toen heb ik beslist: dat doe ik niet meer.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today