4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022

Willy Sommers: “Hij heeft een belangrijke rol gespeeld”

Foto: Maarten Geukens

Op 9 augustus dit jaar is Willy Sommers 70 jaar geworden. De zanger is nog altijd één van de populairste artiesten van de Vlaamse showbizz en op ieder optreden wordt zijn naam door jong en oud luid gescandeerd.

Maar voor het begin van de carrière van Willy, daarvoor moeten we terug naar kerstavond 1970. De avond waarop het voor Willy allemaal begon.

“We hadden net met The Yeats, het bandje waarin ik dat moment speelde, het voorprogramma van The Pebbles mogen doen in Halle. En toen werd ik aangesproken door een zekere Roland Verlooven. Hij was producer bij de Brusselse platenfirma Disques Vogue”, blikt Willy terug in Primo.

Roland zou een grote invloed hebben op Willy’s carrière want hij was altijd op zoek naar nieuw talent. “Na ons optreden viel Roland meteen met de deur in huis: ‘Ik zou graag eens iets doen met je op muzikaal vlak, maar dan in het Nederlandstalige genre.’”

Willy die maar weinig afwist van de Nederlandstalige muziekwereld had eerst zo zijn twijfels over het voorstel. “Ik trok naar de studio van Roland voor een test en die test was geslaagd. In maart 1971 mocht ik mijn allereerste single lanceren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today