19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022

Willy Sommers wint eerste MIA ooit

Willy Sommers
Foto: VRT

Willy Sommers won donderdagavond voor het eerst in zijn leven een MIA, maar het was de Brusselse Angèle die de grote winnares van de Music Industry Awards (MIA’s) werd. Het popfenomeen uit Linkebeek kon al haar nominaties, in de categorieën ‘Hit van het jaar’, ‘Live act’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’ en ‘Videoclip’, verzilveren. Jammer genoeg kon ze niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking. Tijdens de show werd er wel een stukje van haar optreden in Frankrijk meegepikt.

Niels Destadsbader, de grote winnaar van de vorige editie, volgde in het rijtje met twee awards voor ‘Nederlandstalig’ en ‘Solo man’. Ook Balthazar kon rekenen op twee MIA’s. De band van Maarten Devoldere en Jinte Deprez werd laureaat in de categorieën ‘Alternative’ en ‘Auteur/Componist’.

De overige awards werden netjes verdeeld onder Lost Frequencies (‘Album’), Compact Disk Dummies (‘Dance’), IBE (‘Doorbraak’), Clouseau (‘Groep’), Tourist LeMC (‘Urban’), Willy Sommers (‘Vlaams populair’), Charlotte Adigéry (‘Artwork’), Stef Kamil Carlens (‘Muzikant’) en Stephen en David Dewaele (‘Producer’).

Speciale prijzen waren er voor Arno en Ultratop. Arno kreeg de Lifetime Achievement Award uit handen van zijn broer Peter. Bovendien verrasten Stromae en Jane Birkin hem met een videoboodschap. Ultratop, de organisatie achter de gelijknamige hitparade, werd bekroond met de Sector Lifetime Achievement Award.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today