5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024
5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024

Wim Soutaer open en bloot op nieuw album

Wim Soutaer
© Jeroen D'Havé

Wanneer je als zanger de tekst en de muziek van bijn alle nummers op je album schrijft, kan het niet anders of je hebt een persoonlijke schijf vol sfeervolle tracks afgeleverd.  Die zanger is Wim Soutaer, het album is ‘Verbonden’; zijn meest recente schijf.  

Voor een eerste kennismaking met Wim Soutaer moeten we al een eindje terug in de tijd; meerbepaald naar 2003. De toen nog onbekende Wim Soutaer eindigde toen derde in VTM-talentenjacht ‘Idool’.  Niet veel later kwam zijn eerste single ‘Allemaal’ uit; een nummer waar hij een stevige hit mee te pakken had.  Heel wat nummers later, kroop Wim samen met tekstschrijver Stefaan Fernande in de pen voor wat zijn meest persoonlijke album ooit zou worden: ‘Verbonden’.

Was het de afgelopen jaren wat stiller rond de zanger, zo laat hij sinds vorig jaar opnieuw van zich horen. En hoe.  Met het uiterst dansbare ‘Nummer 1’, het swingende ‘Dans voor mij’ en het  uptempo ‘Wachten op Margot’ was Wim de afgelopen tijd niet weg te denken uit de hitlijsten.

De singles haalden moeiteloos de tracklist van zijn meest recente album ‘Verbonden’ dat Soutaer onlangs uitbracht.  Het album staat bol van de dansbare, eigentijdse songs.  Uiteraard kennen we Wim van zijn uptempo werk, maar op het album prijken ook een aantal minder steviger pareltjes.  Soutaer schreef bijn alle muziek en teksten van het album zelf en stelt zich zo enorm kwetsbaar op.  Tegelijkertijd leer je de artiest als luisteraar wel helemaal kennen.  Een album dat niet gaat vervelen; zelfs niet wanneer de nummers al talloze keren hebt gehoord.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today