15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Yemi Oduwale over rollen in Thuis en Dertigers: ‘het verschil maakt het zo leuk!’

Dertigers-Yemi
© Warner Bros Belgium

Yemi Oduwale speelt in Thuis de rol van womanizer Dries, terwijl hij in Dertigers gestalte heeft aan Elias; die samen is met een man. Beide personages staan mijlenver van elkaar af maar “net dat maakt het spelen in beide reeksen zo leuk,” zegt Yemi.

Aan hokjesdenken doet Yemi Oduwale niet mee. Of hij voor een rol moet kussen met een man of een vrouw, maakt hem niet zoveel uit. “Spelen dat je een relatie hebt met een vrouw of een man is precies hetzelfde. In ‘Dertigers’ speel ik gewoon iemand die een liefdevolle relatie heeft. Elias is voor mij een zeer eerlijk en herkenbaar personage. Hij worstelt met bepaalde problemen en zoekt de juiste balans in zijn relatie.”

Nu Yemi volop te zien is in Dertigers en Thuis, wordt hij volop herkend. Het is een situatie waar de acteur stilaan aan probeert te wennen. “Toen ik destijds meespeelde in ‘Binnenstebuiten, voelde ik me onwennig toen ik herkend werd.   Nu ik in twee topreeksen te zien ben, herkennen mensen mij natuurlijk nog veel vaker… Ik zie dat als een compliment.”

Een gevaar dat Yemi binnenkort niet meer op het scherm te zien zou zijn, is zo goed als onbestaande. “Mijn rol in Thuis wil ik nog wel een hele tijd spelen en dit voorjaar starten de opnames van het tweede seizoen van Dertigers. Ik heb dus nog heel wat mooie vooruitzichten,” lacht hij.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today