2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Yemi Oduwale trots op rol in Thuis: “dat hebben ze heel goed aangepakt”

Foto: VRT

Yemi Oduwale praat in Humo openhartig over hoe moeilijk het was te ontdekken wie hij écht was: dat is de grootste opdracht in mijn leven geweest, bekent de Thuis-acteur.

“Ik herkende mezelf nergens. Ik ben opgegroeid in het Waasland, waar haast iedereen wit was. En op televisie zag ik mezelf ook al niet: ik moest naar Amerikaanse kanalen kijken om mensen te vinden die er zoals ik uitzagen. Op de Vlaamse televisie had je in die tijd nooit iemand van kleur”, blikt Yemi Oduwale terug op die jaren waarin hij zocht naar zijn identiteit.

“Dat is geen detail, hoor: het schept een afstand tot de wereld, je voelt je de uitzondering, en dat kan erg eenzaam zijn.” Nog steeds speelt dat aspect mee bij de rollen die Yemi Oduwale als acteur aanvaardt…

“Ik speel bewust geen rollen waarin mijn huidskleur een onderwerp is, waarin ik word getypecast als de andere. In ‘Thuis’ hebben ze dat heel goed aangepakt: ik heet Dries en ik ben advocaat, en over mijn kleur wordt met geen woord gerept”, klinkt het lovend bij Yemi Oduwale in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today