9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024

Zoontje van Katrijn uit Big Brother herstelt van zware operatie

Katrijn - Big Brother
Foto: Peter De Smedt

Katrijn kennen we allemaal nog van haar deelname aan het eerste seizoen van Big Brother, nu twintig jaar geleden. Toen dook ze het bed in met Bart en het koppel zou samen ook een dochter krijgen, maar ondertussen zijn Bart en Katrijn gescheiden.

Katrijn heeft met militair Jef de man van haar leven gevonden en samen kregen ze nog drie kinderen: Marie (8), Fleur (6) en Louis (3), maar de kleine Louis herstelt momenteel van een zware operatie…

“Louis heeft PFFD, een aangeboren afwijking waardoor zijn rechterbeen elf centimeter korter is dan het linker,” onthult Katrijn in Story. Dankzij een soort prothese ondervindt Louis weinig hinder van zijn afwijking, maar toch drong een operatie zich op.

“Als we hem niet zouden opereren, zou het lengteverschil op volwassen leeftijd 28 cm zijn…”verduidelijkt Katrijn in het weekblad.

Eind augustus werd Louis geopereerd in het Europees Centrum van de Amerikaanse professor Paley in polen. “In België weet men weinig over de afwijking,” legt Katrijn uit. Louis onderging een ingrijpende en zware operatie die maar liefst vier uur duurde. “De heup van Louis werd rechtgezet en een knie werd gedraaid,” vertelt Katrijn.

Louis revalideert nu in een gespecialiseerd centrum, waardoor Katrijn nog zo’n vijf weken in Polen blijft. Vermoedelijk is het enkel het begin van een lang medisch parcours voor de kleine Louis, want later zal er vermoedelijk nog een beenverlenging volgen die elke vier jaar zal herhaald zal worden. “Maar op die manier zal hij als volwassene wel twee gelijke benen hebben,” klinkt het hoopvol bij Katrijn.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today