De Fabeltjeskrant-film dit jaar nog in de bioscoop

1
Fabeltjeskrant
© Dutch Filmworks

Heel wat generaties zijn groot geworden met De Fabeltjeskrant.  Vanaf 19 december brengt filmdistributeur Dutch Filmworks de film ‘De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen’ naar de bioscoop.

Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben maar liefst vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie. Wie de stemmen van meneer De Uil, juffrouw Ooievaar, meneer De Raaf en Ed en Willem Bever en andere hoofdpersonen zullen inspreken, wordt binnenkort bekendgemaakt.

“De film wordt een feest voor drie generaties”, stelt producent Robin de Levita, ”één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

De film is de kers op de taart van de 50ste verjaardag van de televisieserie.  Meer dan 1600 afleveringen kwamen er tussen 1968 en 1992 op het scherm.  In 2005 werd de reeks nog uitgeroepen tot het beste kinderprogramma aller tijden.

advertentie

1 REACTIE

  1. ik ben benieuwd hoe de nieuwe nederlandse stemmencast gaat klinken want bijvoorbeeld frans van dusschoten die heel erg lang de stem van onder anderen meneer de uil had in de serie is allang dood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here