Dagelijkse zomerkost zoekt de Spaanse zon op met playas, churros en fascinerende reisverhalen

Jeroen Meus
© VRT/Eén

Dagelijkse kost doet de hele zomer torea-door. Eén-kok Jeroen Meus kiest voor 100% zon en trekt van zijn keuken in Leuven over het Vlaamse speelplein naar Spanje, een van de favoriete vakantiebestemmingen van vele Vlamingen. Op elke locatie zet Jeroen zijn mobiele keuken op en trakteert hij vakantiegangers en de lokale bevolking op Zuiderse gerechten.

Vorige zomer deed Jeroen met zijn mobiele keuken drie typisch Vlaamse trekpleisters aan: het Zilvermeer in Mol, de kust en de Ardennen. Dit keer zet hij koers richting Spanje, waar hij vijf weken lang zal koken voor de Vlaming op vakantie, de Spaanse buurman en zichzelf natuurlijk. De verhalen en reiservaringen van zijn tafelgenoten worden zo een van de vele ingrediënten van deze zomersgetinte Dagelijkse kost. Tijdens de eerste dagen van Dagelijkse zomerkost is het echter nog vertoeven in eigen land. De culinaire reis van Jeroen en zijn crew maakt een eerste stop bij het Vlaamse speelplein, waar Jeroen kookt tussen en voor een hele hoop zalig spelende kinderen.

Van Benidorm tot het pittoreske Palafrugell

Jeroen trapt Dagelijkse zomerkost af in Benidorm, een van de bekendste badplaatsen van Europa. Voor de zonnekloppers, zwembadliggers en barhangers van Hotel Poseidon Playa serveert hij churroswafels, Spaanse pintxos, bocadillo’s en verse limonade, en dit onder het goedkeurend oog van barman Nacho. Nadien ruilt Jeroen de Costa Blanca in voor de machtige bergen van Andalusië, waar hij met zijn mobiele buitenbar niet alleen talrijke kijklustigen aantrekt, maar ook een bijzondere special guest.

De laatste halte van Dagelijkse zomerkost is Palafrugell in Catalonië. Hier kookt Jeroen met het beste wat de zee en de lokale markt te bieden hebben. Op het menu staat een carpaccio van zeebaars, escalivada met geitenkaas en geflambeerde ananas.

Benieuwd naar het Spaanse avontuur van Jeroen? Volg hem op de voet via de Facebookpagina en het Instagramaccount van Dagelijkse kost. Alle recepten van Dagelijkse zomerkost verschijnen ook op de website een.be/dagelijksekost.

Dagelijkse Zomerkost, vanaf maandag 16 juli 2018 elke weekdag om 19u40 op Eén.

advertentie