2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Jeroen Meus trekt met Dagelijkse Kost naar Spanje

jeroen meus
Foto: VRT

De zomer is in aantocht en dat betekent ook een nieuwe vakantieversie van Dagelijkse kost. Na de succesvolle Dagelijkse zomerkost van vorig jaar, trekt het populaire kookprogramma van Jeroen Meus deze zomer opnieuw de wijde wereld in, naar het mooie Spanje.

Vorige zomer reisde Jeroen met zijn mobiele keuken naar drie Vlaamse trekpleisters: het Zilvermeer in Mol, de Ardennen en de Belgische kust. Deze zomer pakt hij zijn koffers richting Spanje waar hij vijf weken lang zal koken voor de Vlaming op vakantie, de Spaanse buurman, en zichzelf natuurlijk. Van Benidorm aan de Costa Blanca over Archidona in Andalusië tot Palafrugell in Catalonië. Op het menu staan zomerse gerechten, van lunch tot dessert, van tapa tot diner.

Op elke locatie zet Jeroen zijn mobiele keuken op. Al kokend ontmoet hij vakantiegangers en locals die natuurlijk ook mogen proeven van de gerechten en van de zuiderse sfeer. Hun verhalen en reiservaringen worden zo een van de vele ingrediënten van de nieuwe reeks Dagelijkse zomerkost.

Speelse tussenstop

Voordat Jeroen met zijn crew naar de Spaanse zon reist, maakt hij nog een bijzondere stop in Vlaanderen. Hij gaat een weekje speelpleinen met de Vlaamse jeugd. Tijdens de eerste dagen van Dagelijkse zomerkost wordt er dus gekookt tussen en voor een hele hoop zalig spelende kinderen.

Jeroen: “Dagelijkse kost doet deze zomer gewoon torea-door (lacht). We kiezen voor 100% zon en trekken van Leuven over het speelplein naar Spanje, een van de favoriete vakantiebestemmingen van veel Vlamingen.”
Het Spaanse avontuur van Jeroen op de voet volgen kan via de Facebookpagina en het Instagramaccount van Dagelijkse kost. Alle recepten van Dagelijkse zomerkost verschijnen ook op de website dagelijksekost.een.be.

​Dagelijkse zomerkost: vanaf 16 juli elke werkdag om 19u40 op Eén, met een compilatie elke zaterdag om 19u35.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today