Efteling kondigt nieuwe achtbaan en themazone aan!

0
Efteling - Max & Mortiz
© Efteling

Groot nieuws! De Bobsleebaan gaat deze week weer open. In september 2019 start op dezelfde plek de bouw van een nieuwe, dubbele familie-achtbaan: Max & Moritz.

Vanaf donderdag 11 oktober kun je weer een ritje maken in de Bobsleebaan. Het uitgebreide onderzoek naar aanleiding van de storingen is inmiddels afgerond. Coen Bertens, Directeur Park, zegt over de gemaakte afwegingen: “De Bob is een populaire attractie met een heel eigen karakter. Ik ben blij dat onze gasten vanaf deze week weer rondjes in de achtbaan kunnen maken, juist omdat deze voor kinderen vaak de eerste achtbaanbeleving biedt. Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven. Wel is nu bekend geworden dat dit voor bepaalde tijd zal zijn. De benodigde aanpassingen voor de toekomst en het feit dat soortgelijke achtbanen niet meer geleverd worden, hebben ertoe geleid dat de Efteling een alternatief heeft gezocht en gevonden.”

Je kunt nog bijna een jaar genieten van de Bob, voor deze plaats maakt voor Max & Moritz

Nieuw in 2020: achtbaan Max & Moritz

Na ruim 34 jaar maakt de Bob plaats voor een nieuwe achtbaan voor de hele familie: Max & Moritz. Het wordt een dubbele achtbaan geschikt voor de hele familie, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud (vanaf 1 meter groot). De huidige Zwitserse thematisering en het stationsgebouw van de Bobbaan blijven behouden. In september 2019 starten de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe achtbaan, die 15 miljoen euro gaat kosten. De attractie Max & Moritz opent in het voorjaar van 2020. De leverancier van de baan is de Duitse fabrikant Mack Rides.

Max en Moritz zijn twee kwajongens uit het bekende Duitse beeldgedicht uit 1865, die hun dorp onveilig maken door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling gebruikt dit verhaal als inspiratie voor de nieuwe achtbaan.

Nieuw in 2021: nieuw themagebied met nieuwe attractie

In 2021 opent Efteling een compleet nieuw themagebied. Het nieuwe themagebied wordt onderdeel van het Reizenrijk. In dit nieuwe themagebied komt naast het Efteling Hotel een nieuwe attractie en een paar kleinere attracties. Bovendien krijgt het Efteling Hotel een aantal aanpassingen.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here