10 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Kate Ryan en Sam Feldt scoren met ‘Gold’

Kate Ryan
© Leyla Hesna

Vorige maand brachten Kate Ryan en Sam Feldt hun single ‘Gold’ uit en de voorbije week werd de internationale kaap van 1 miljoen YouTube-views en 5 miljoen streams vlotjes overschreden.

“De reacties komen van overal. Elke dag zijn er nieuwe radiostations en dj’s die de song oppikken. Voor mij is het toch wel een unieke ervaring. Naast de samenwerking met Sam, voel ik dat ‘Gold’ in eerste instantie gedragen wordt door het publiek. De mensen bekijken en beluisteren hem massaal en dat is de mooiste voldoening die je kan krijgen”, zegt Kate Ryan.

Spanje

Het voorbije weekend is de Kate Ryan-drukte losgebarsten. Vrijdag was Kate te gast in Tsjechië, waar ze optrad in het presidentiële paleis op één van de meest prestigieuze galabals. Zaterdag vloog de Kempense door naar het Spaanse Madrid voor een clubconcert en zondag was ze te bewonderen in het populaire tv-programma ‘Fama A Bailar’. Dat is de Spaanse versie van ‘So You Think You Can Dance’, wekelijks goed voor een paar miljoen kijkers. “Een druk weekend met veel voldoening, want iedereen reageerde laaiend enthousiast op ‘Gold’. Die buitenlandse steun doet goed en is plezant om te ervaren”, zegt Kate Ryan.

Ultratop 50

En er werd dit weekend ook getoast op ‘Gold’, want de single kwam deze week als hoogste nieuwe op 49 binnen in de Ultratop50. “Ik klink op iedereen die voor en achter de schermen betrokken was bij dit verhaal. In het moderne muzieklandschap komen er dagelijks een massa nieuwe release uit, dus is het geweldig als jouw song de hitparade bereikt.

De komende maanden staat Kate Ryan vaak op het podium in Duitsland, Nederland, Spanje en Vlaanderen. “Vrijdag wordt bijzonder, want dan sluit ik de E3 prijs af in Harelbeke. Als de renners binnen zijn is het tijd voor de muziek. Met de liveband en ‘Gold’ staat gegarandeerd op de speellijst’’, zegt Kate Ryan.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today