Willy Sommers riskeerde leven voor fans

© Tom Bergs

Vrijdagavond deed Willy Sommers zijn vrienden op de sociale media schrikken. De zanger was door het oog van de naald gekropen. En weet je wat? Het was ergens zijn eigen fout.

Donderdag ging Willy Sommers op controle bij hartprofessor Pedro Brugado. De zanger had al een tijdje last van een drukkend gevoel op de borstkas. In Het Laatste Nieuws vertelt manager Ilia Beyers dat Willy daar al meer dan een maand last van had, “maar hij wilde ons niet ongerust maken”. Willy moest onder de scanner en daaruit bleek dat zijn kroonslagader voor 90% dichtgeslibd was. Een operatoe drong zich op, maar Willy ging gewoon naar huis. Hij zou later wel terugkomen, er stonden dit weekend drie optredens in zijn agenda en hij kon de fans en organisatoren toch niet in de steek laten? Professor Brugado wist niet wat hij hoorde, maar hij leek niet door te dringen bij de zanger. Uiteindelijk zou de professor Willy nog opbellen om hem te verplichten de operatie meteen te laten uitvoeren. Willy plooide en dat is maar goed ook, bij de operatie bleek de situatie nog ernstiger te zijn: de kroonslagader was voor 99% dichtgeslibd. “Had Willy dit weekend gewoon opgetreden, had hij gegarandeerd een hartinfarct gekregen”, zegt Ilia Beyers in de weekendkrant.

De vraag is wat er dan gebeurd zou zijn. Stel je maar eens voor dat Willy een hartinfarct tijdens zijn optreden zou krijgen. Fans zouden in paniek slaan. Dus Willy, wil jij in de toekomst meteen luisteren naar specialisten? Geen enkel optreden is het waard op dit risico te lopen. Wij zien jou allemaal graag. Wedden dat de organisatoren jou volgend jaar weer met open armen zullen ontvangen?

Ondertussen stelt Willy Sommers het goed, hij hoopt snel weer thuis te zijn om volgend weekend weer te gaan optreden. Zo kennen we Willy Sommers!

advertentie