2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023

Dieter Coppens: “Het was een sprong in het duister”

Dieter Coppens
Foto: Photo News

‘Down The Road’ is klaar voor een nieuw seizoen. Dieter Coppens heeft er ondertussen en fantastische trip opzitten en er zijn alvast weer vriendschapsbanden voor het leven gesmeed. Het eerste seizoen dateert al van 2017, en daar blikt Dieter graag op terug in Het Nieuwsblad.

“Dat was een sprong in het duister, want ik had geen enkele ervaring met het syndroom van Down. Mijn nichtje Ine heeft down, maar onze band was niet echt hecht: toen ik afstudeerde was zij nog maar net geboren. Down was echt een ver-van-mijn bedshow. Maar die eerste reis was vanaf de eerste seconde fantastisch.”

Het enthousiasme van de deelnemers was vanaf de start bijzonder groot en dat is Dieter altijd bijgebleven. “Weg van onze ouders, zalig”, klonk het toen bij de kandidaten. Wow, dacht ik toen, wat is dit? Die energie in de bus, dat was ongelooflijk.”

Het is niet alleen een programma over mooie vriendschappen die worden opgebouwd, maar ook over verliefdheid. Zo herinneren we ons zeker nog Jaimie uit het derde seizoen.

“Die had al vlinders op de luchthaven. Maar ondertussen weet ik dat vriendschap en verliefdheid bij deze jonge mensen heel dicht bij elkaar liggen. Dat ondervond ik ook toen ik een foto van onze groep op Instagram zetten om onze reis aan te kondigen. Ik kreeg toen een berichtje van Jaimie, zij had een meisje op de foto uitvergroot. Ze vroeg wie dat was en bekende dat ze verliefd was op haar”, lacht Dieter.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today