16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Achter de schermen bij Liefde Voor Muziek

liefde voor muziek - The Dinky Toys
© Medialaan/VTM

Op maandag 4 juni gaan de artiesten van Liefde Voor Muziek een laatste keer aan de slag. In de best of-aflevering tonen ze hoe hun hits tot stand kwamen en wordt met niet vertoonde beelden teruggeblikt op de allerbeste momenten.

“Repetities zijn voor mij een ambacht: hard werken en zoals bij een beeldhouwwerk dingen wegkappen tot de essentie overblijft”, aldus Jasper Steverlinck. Hij vertelt over zijn twijfels om Ice Queen te coveren en de aanpak om het gevoelige Speeltijd van Niels Destadsbader onder handen te nemen. Niels zelf vult in het najaar twee Sportpaleizen, een idee dat misschien wel ontstaan is bij het schrijven van zijn cover Paradijs. “Wat rijmt er op Paradijs? Sportpaleis? Ticketprijs?”, klinkt het tijdens de repetitie. Niels brengt ook nog een keer zijn grootste hit van de voorbije weken: Verover Mij.

Sharon den Adel werkt tijdens de repetities nauw samen met haar partner Robert. “Ik heb samen met hem Within Temptation opgericht. Hij heeft de nummers mee gearrangeerd en de eerste opzetjes gemaakt, die met de groep werden uitgewerkt. Robert was dus erg nauw betrokken.” Voor Cocojr. was Liefde voor Muziek een kans om zijn brede muzikale smaak te etaleren. Van een vleugje dance in Someone To Say Hi To tot new wave in Love Don’t Come Easy. En ook Silvy legde een divers parcours af. Zij blikt terug op haar frivole cover van het dancenummer In And Out Of Love en de danceversie van het legendarische Not An Addict. “Ik wilde dat nummer per se doen”, licht ze toe. “Ik ben ermee opgegroeid en zong het vroeger altijd mee. Ik was blij en fier dat ik dit voor Sarah en Gert mocht zingen.”

“Shadowman is het nummer dat mij het meest bij de strot heeft gegrepen”, vertelt Helmut Lotti. “Dat móest ik absoluut zingen.” Ook Helmut haalt nog één keer zijn hoogste noten uit de kast. Dat het programma een onvergetelijke impact heeft nagelaten, staat voor alle artiesten vast. “Gewoon in tranen staan door een combinatie van 2 noten, dát is Liefde voor Muziek”, besluit K’s Choice. “Muziek is een soort weergave van alles wat schoon is. Alles wat er toe doet.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today