10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 22 oktober 2021
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 22 oktober 2021

Advocaten en erevrederechters to the rescue

Pop-up Rechtbank
© Medialaan/VTM

In de tweede aflevering van het nieuwe magazine Pop-Up Rechtbank, ontvangt Dina Tersago opnieuw een aantal mensen met een juridisch probleem of een langlopend conflict.

Een gestolen caravan kost Sandra en Tony heel wat kopzorgen. De caravan werd in bewaring gezet op het goed beveiligde terrein van de dealer. Dieven gingen zeer brutaal en met zwaar materiaal aan de slag om een aantal luxecaravans te stelen, waaronder die van het jonge koppel. Zowel de verzekeraar van het koppel, als die van de dealer zegt niet aansprakelijk te zijn… Erevrederechter Herlinde Van De Wynckel tracht het probleem te doorgronden en een oplossing te zoeken.

Jonge starter Stijn wil de hort op met een leuke nieuwe foodtruck. Vanaf de aankoop kampt de truck met technische mankementen. De verkoper geeft aan dat het zijn probleem niet meer is. Stijn heeft zelf al een en ander zelf gerepareerd om aan de slag te kunnen, maar was dat wel zo slim? Erevrederechter Alberic De Roeck gaat op onderzoek uit in de foodtruck.

Ook de 4 advocaten bieden de bezoekers van de Pop-Up Rechtbank gratis juridisch advies. Zo bekijkt advocate Claudia Van De Velde samen met Heidi welke opties ze heeft met haar jacuzzi. Er zitten namelijk te veel bubbels in: er zitten bubbels in de kuip, in plaats van enkel in het water. Ondanks een garantiebewijs van 10 jaar, rekent de leverancier haar extra kosten aan voor herstelling. Daar kan Heidi uiteraard niet mee akkoord gaan.

Pop-up Rechtbank, donderdag 11 april 2019 om 20u35 bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today