6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020
6 °C Antwerpen, BE
zondag 27 december 2020

Alina uit De Mol: “Ik heb een zot avontuur beleefd…”

De Mol
@VIER

Alina blikt tevreden terug op haar avontuur als de mol. “Ik ben een heel tevreden mol. En ik ben ook een dankbare mol. Want dit avontuur was onvergetelijk,” klinkt het bij Alina, de mol 2020. “Het concept van dit spel is uniek. Daarom heb ik me ook ingeschreven. Je test jezelf op zoveel vlakken. Je wordt weer even echt een kind, maar tegelijkertijd moet je al je mensenkennis en ervaring gebruiken om dit spel te spelen. Even weg zijn van de realiteit, jezelf tegenkomen en een zot avontuur beleven, dat wilde ik heel graag meemaken.”

Alina zorgde als mol voor de laagste groepspot ooit, maar de Kempische geeft toe dat Bart ook zijn best heeft gedaan voor die lage groepspot. Ook op de uiteindelijke winnares Jolien is Alina erg trots. “Het was zij die als allereerste in mijn richting keek. Ik heb vaak geprobeerd om haar in een andere richting te doen kijken. Dat lukte soms eventjes maar ze bleef toch haar focus houden.”

Alina geeft echter ook toe dat het leven als mol best wel eenzaam kan zijn. En op sommige momenten voel je je ook oprecht slecht, geeft de Kempische toe: “Je bent alleen, je speelt iemand anders en je verliest jezelf daar wat in. Door mij moesten er kandidaten naar huis, omdat ik hen op het verkeerde spoor zette. En dat begint wel wat te knagen. Vooral in de nacht, als je het spel niet aan het spelen bent.” Toch vond ze het over het algemeen ontzettend leuk om de boel te saboteren. “Als een sabotage goed lukt en niemand verwijt je iets, dat is een heerlijk moment. Giechelen in jezelf!”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today