2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023

Amy emotioneel na vechtscheiding: “ik kreeg onlangs een bericht van mijn mama”

Foto: DPG Media

Amy staat in de finale van K2 Zoekt K3 en de toekomst lacht haar toe. Maar in het verleden sukkelde het meisje in een depressie toen haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld waren.

“Op mijn 18de liep het helemaal verkeerd tussen mijn ouders. Ik wilde graag gewoon een mama en papa hebben, maar werd volledig meegesleurd in de gevechten tussen de twee kampen. Je kon eigenlijk niks meer tegen hen zeggen, omdat je wist: straks wordt dit in de rechtszaak gebruikt”, doet Amy Courtens haar verhaal in Humo.

“Toen ik net alleen was gaan wonen, wentelde ik me in zelfmedelijden en raakte ik in een depressie. Het was alsof ik mezelf alleen wílde voelen, want ik sloot iedereen buiten die er wilde zijn voor mij.” Uiteindelijk kroop Amy zélf uit het dal door zichzelf voor te houden dat er mensen waren met veel ergere problemen…

“Ondertussen ben ik blij met hoe mijn leven is uitgedraaid”, verduidelijkt Amy in Humo. “Ik heb een hechte band met mijn vader en ik heb een geweldige plusmama.” En ook al heeft ze al jarenlang geen contact meer met haar mama en broers, toch hoopt ze dat ook zij gelukkig zijn.

“Voor mij is het oké hoe het nu is, ik hoef niet per se alle banden opnieuw op te bouwen. Laatst kreeg ik wel na lange tijd weer een berichtje van mijn mama, waarin ze me feliciteerde. Ze is trots op mij, en het was heel aangenaam om weer iets van haar te horen”, onthult Amy Courtens in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today