11 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 oktober 2021
11 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 oktober 2021

Andrea Croonenberghs onthult: “dit is Griet van plan in Familie”

Foto: DPG Media

Familie-kijkers zagen tijdens het afgelopen seizoen heel wat oude bekenden terugkeren naar de VTM-serie. De meest besproken comeback was uiteraard die van Martine Jonckheere als Marie-Rose en de opvallendste ongetwijfeld die van Braam Verreth als Simon die meteen al voor gensters zorgde. Maar ook Andrea Croonenberghs keert terug als Griet Macharis.

“Tussen twee lockdowns vroegen ze mij om opnieuw in de huid van Griet Macharis te kruipen”, vertelt Andrea Croonenberghs in Het Nieuwsblad. “Dat was heel fijn nieuws, want door corona stond alles op losse schroeven.”

De voormalige VRT-omroepster kreeg een contract voor veertien maanden: “Ruim tijd genoeg om het personage uit te diepen”, aldus Andrea Croonenberghs die ook nog eens terugkomt op haar vorige passage in Familie.

“Drie jaar geleden was het verhaal snel afgewikkeld, een soort omgekeerd Indecent Proposal -scenario. Geen jonge deerne die wordt verleid door een oudere man, maar een oudere vrouw die een jonge gast in bed probeert te krijgen, in dit geval Guido Van den Bossche”, blikt Andrea terug, maar de actrice onthult ook wat haar personage Griet allemaal van plan is in het nieuwe seizoen van de VTM-serie.

“In het nieuwe seizoen kan ik veel meer diepgang en nuance in mijn rol steken”, klinkt het tevreden bij de actrice die ook al in ‘Flikken’ furore maakte. “Griet probeert zich overal binnen te wurmen en manifesteert zich steeds meer als een ambitieuze vrouw, met alle gevolgen van dien.”

“Erg fijn om te doen”, geeft Andrea toe. “Bovendien heb ik heel toffe collega’s en hangt op de set een professionele en gezellige sfeer”, klinkt het bij Andrea Croonenberghs in Het Nieuwsblad.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today