21 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 september 2020
21 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 september 2020

Andreï Lugovski zal dit jaar niet meer optreden

Andreï Lugovski
© Jeroen D'Havé

Hoewel Andreï Lugovski aan de beterhand is, zal hij dit jaar geen optreden meer geven.  Dokters willen nu alles op alles zetten om zijn revalidatie te laten slagen.

“Dokters hebben Andrei gezegd dat hij dit jaar al zeker niet meer zal kunnen optreden. Hij is enorm teleurgesteld”, zegt zijn zus Alina. “Hij zit er enorm verveeld mee, maar hij probeert positief te zijn.”

De zanger moet zich van zijn artsen concentreren op zijn revalidatie. En er is nog heel wat werk aan de winkel.  Andreï moet opnieuw leren stappen, hij heeft nog last van een troebel zicht en zijn nieren zijn aangetast.

Optredens aflasten

Alina, tevens ook manager van Andreï, heeft deze week alle optredens voor het komende jaar afgezegd.  Het gaat om een tiental optredens.  “Andrei zelf is enorm teleurgesteld. Hij vindt dat hij zijn fans in de steek laat, maar hij kan er natuurlijk niet aan doen. We proberen hem te overtuigen dat hij positief moet zijn. Piekeren heeft weinig zin. Hij beseft dat het een heel zware periode zal worden, en dat zijn herstel nog lang zal duren.”

Zelfs zingen is voor de zanger geen sinecure.  Zijn stembanden hebben twee maanden ‘stilgelegen’ dus is het logisch dat zingen er niet direct in zit.  Volgens zijn zus is zelfs praten nog een hele inspanning.  “Hij spreekt heel traag, en moet moeite doen om te articuleren. Maar dokters zeggen dat alles goed komt. Dat is voor hem een troost. Want zijn stem betekent alles voor hem: muziek is zijn leven en zijn passie.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today