13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Andy Peelman: “Daarop wil ik zelfs niet besparen”

Foto: DPG Media

We willen het niet altijd over de energiecrisis hebben natuurlijk. Maar jammer genoeg kunnen we er ook moeilijk om heen. Iedereen gaat op zoek naar bespaartips, al zijn er ook zaken waar Andy Peelman vooral niet wil op besparen.

“Onze dieren moeten zowat het enige zijn waar we thuis niet op besparen. Als je beesten hebt, moet je er goed voor zorgen. Wanneer je kinderen ziek zijn, ga je ook naar de dokter. Zelfs als je krap bij kas zit”, zegt Andy in Tv Familie.

Andy vindt het schrijnend om te zien hoe mensen toeren moeten uithalen om toch maar te kunnen besparen. Al beseft hij dat het soms van moeten is.

“Zelf probeer ik het gezond verstand te laten zegevieren. Kwestie van nog een beetje te genieten. Van mijn dagelijkse douchebeurt bijvoorbeeld. Maar wat ik wel doe is proberen besparen op verlichting.”

En dat doet Andy heel efficiënt. “wat ik wél doe, is besparen op verlichting. In onze living hangt een vrij grote luster met tien lampen in. Wanneer ik ’s avonds televisiekijk of met de PlayStation speel, branden die allemaal. Tot voor kort toch. Ik heb vijf lampen losgedraaid. Daardoor is verlichten nu 50 procent goedkoper. Maar onze honden Barry en Oscar moeten niet lijden onder de infl atie, die oorlog en de energiecrisis. Wanneer ze via de garage naar buiten gaan, gaat voor hen het licht wél aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today