12 °C Antwerpen, BE
maandag 29 mei 2023
12 °C Antwerpen, BE
maandag 29 mei 2023

Ann Van den Broeck krijgt harde diagnose: “Dat is toch serieus schrikken”

Ann Van den Broeck en Stany Crets
Ann Van den Broeck en Stany Crets - © RV

Eind juli stond ze nog in de pop-up arena van Middelkerke voor ‘One Night Only’, georganiseerd door musicalproducent Deep Bridge. Daar kreeg ze van de aanwezige mensen een staande ovatie, zonder te weten wat er zich toen al bij Ann afspeelde.

De musicalactrice kreeg een tijdje geleden de diagnose van borstkanker. Nieuws die ze ook deelde op haar sociale mediakanaal. Het regende steunreacties en het lijkt wel alsof heel Vlaanderen de strijd aangaat, samen met Ann tegen de vreselijke ziekte.

“Ik was ervan geschrokken toen ik hoorde dat 1 op 8 vrouwen borstkanker krijgt en hoe groot het taboe nog altijd is om daarover te praten. Jammer, want als vrouwen zich bewuster zijn van het gevaar, zouden ze grondiger aan zelfonderzoek doen”, zegt Ann in Dag Allemaal.

Ann wil zich dan ook graag inzetten om de gewaarwording te vergroten bij vrouwen. “Als je grote borsten hebt, is zo’n knobbeltje nog moeilijker te vinden. Neem nu bij mij: na acht chemo’s voel ik al dat die knobbel veranderd is van vorm en dieper ligt. Ik heb een eerder kleine boezem, en ik weet niet of ik wel zou panikeren mocht ik dit maar voelen.”

Anns moeder kreeg ook te maken met borstkanker, en het is daardoor dat Ann veel alerter is geworden. “Sinds haar diagnose ben ik mijn borsten meer gaan onderzoeken. En ineens zat daar een vrij grote tumor. Dat is schrikken. Ik vergelijk het met een haar op je kin van 2 cm die je niet hebt zien groeien en ineens staat het daar.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today